Pomalu hořící oheň - Hawkins, Paula, 1972- (Ikar, 2021)
Propletený kriminální thriller z pera britské autorky s (nejen) třemi hlavními ženskými hrdinkami, které samy skrývají mnohá tajemství. Když je na říčním člunu v Londýně nalezen brutálně zavražděný mladík, v centru pozornosti se ocitají tři ženy, které ho znaly. Laura, temperamentní podivínka, o níž si leckdo myslí, že je nebezpečná, s Danielem strávila poslední noc před jeho smrtí. Jeho sousedka Miriam ví, že ačkoli Laura odcházela z místa činu s krví na oblečení, nemusí to ještě znamenat, že je vražednice - hořká zkušenost Miriam naučila, co to znamená, ocitnout se v nesprávný čas na nesprávném místě. A do třetice je tu Carla, teta zavražděného, která dosud truchlí nad nedávnou smrtí jiného člena rodiny. Nikomu nevěří - vždyť i dobří lidé mohou být schopni strašlivých činů. Tři ženy, které nemají společného nic kromě zášti, kterou k zavražděnému cítily. Jak dlouho mohou doutnat křivdy a stará tajemství, než se rozhoří v divoký plamen? Nakladatelská anotace.
Keywords: anglické romány; detektivní romány; thrillery (romány); English fiction; detective novels; thrillers (novels)