Lépe žít a milovat díky terapii časové perspektivy - Zimbardo, Philip G., 1933-; Sword, Rosemary K. M., 1955- (Academia, 2022)
Kniha nabízí praktické návody, jak dosáhnout a vymanit se z přehnaného zaujetí minulostí, přítomností či budoucností. Rozebírá různé časové perspektivy a poskytuje návod, jak určit vlastní převládající časovou perspektivu. Podrobně vysvětluje specifika problematických situací a stavů (deprese, úzkosti, stresu, toxických vztahů, šikany, přehlížení), ale i běžných životních situací, ve kterých se ocitáme (zaměstnání, sex, rodičovství, nehody). Tehdy může terapie časové perspektivy pomoci, a autoři ukazují jak. Praktické návody jsou prokládané osobními příběhy čerpajícími z jejich praxe. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Obálkový podnázev: jak uzdravit minulost, přijmout přítomnost a vytvořit ideální budoucnost
Keywords: psychoterapie; stres (psychologie); negativní emoce; psychická traumata; sebepojetí; vyrovnání se s minulostí; vnímání času; ego; psychotherapy; stress (psychology); negative emotions; psychic trauma; self-concept; coming to terms with the past; time perception; populárně-naučné publikace; popular works