Stříbrné okouzlení : historické reflexe oživené průzkumem užitkového stříbra dochovaného v mobiliáři zámku Lešná u Zlína - Grossová, Anna, 1972- (Národní památkový ústav, 2014)
Monografie věnovaná poznání a vyhodnocení stolních a užitkových předmětů ze stříbra dochovaných na zámku Lešná u Zlína. Zaměřuje se na výrobky vídeňské, anglické a francouzské provenience z 18., 19. a počátku 20. století.
600 výt.
Keywords: Zoologická zahrada a zámek Zlín-Lešná; 18.-20. století; 1700-1918; stříbrnictví -- Evropa -- 18.-20. století; umělecké předměty ze stříbra -- Evropa -- 18.-20. století; užité umění -- Evropa -- 18.-20. století; umělecké sbírky -- Česko; silverwork -- Europe -- 18th-20th centuries; applied arts -- Europe -- 18th-20th centuries; art collections -- Czechia; Lešná (Zlín, Česko); Lešná (Zlín, Czechia); monografie; katalogy; monographs; catalogs