Vybrané kapitoly o bezpečnosti - Karaffa, Vladimír, 1950-; Hrinko, Martin, 1971-; Zůna, Jaromír, 1960- (CEVRO Institut (vysoká škola), 2022)
Kapitoly popisují různé problémy české bezpečnostní politiky a činnost nejdůležitějších bezpečnostních institucí, jejichž členem je Česká republika.