Kritické myšlení - Šedý, Jiří, 1980- (Galén, 2021)
V předkládané monografii autor postupně vysvětluje význam kritického myšlení, jeho jednotlivé pilíře, jevy ovlivňující kritické myšlení, chyby v argumentaci a poskytuje základní návod, jak s kritickým myšlením pracovat v praxi. Publikace je věcná a didaktická, přesto si nečiní nároky na úplnost. Veškeré uvedené teze jsou provázány s literárními odkazy v závěru knihy, kde může čtenář nalézt další prameny ke studiu. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: myšlení; kritické myšlení; argumentace; komunikace (sdělování); thought and thinking; critical thinking; argumentation; human communication; monografie; monographs