Velké dějiny zemí Koruny české. Tematická řada, - Franc, Martin, 1973-; Halířová, Martina, 1979-; Knapík, Jiří, 1975-; Lenderová, Milena, 1947-; Maur, Eduard, 1937-; Nodl, Martin, 1968-; Rýdl, Karel, 1952- (Paseka, 2021)
Kapitoly popisují proměny různých oblastí každodenního života (křest, výchova, vzdělání, strava atd.) dětí v českých zemích od středověku do konce osmdesátých let minulého století.
"Tematická řada, sv. VIII"--Tiráž
Poznámky
Keywords: 13.-20. století; dětství -- dějiny; děti -- společenské postavení; životní styl -- Česko -- 13.-20. století; každodenní život -- Česko -- 13.-20. století; výchova a vzdělávání -- Česko -- 13.-20. století; childhood -- history; children -- social status; life style -- Czechia -- 13th - 20th centuries; everyday life -- Czechia -- 13th - 20th centuries; education -- Czechia -- 13th - 20th centuries; Česko; Czechia; sociální poměry; kolektivní monografie; collective monographs