Nekonečný zázrak : jak člověk stvořil knihy a jak knihy utvářejí člověka - Vallejo, Irene (Leda, 2021)
Populárně-naučná publikace, v níž se autorka vyznává ze své čtenářské vášně. Vrací se tak nejen k neopakovatelným zážitkům z četby, ale rekapituluje i vznik nejvýznamnějších světových knihoven a literatur.
Přeloženo ze španělštiny
Keywords: do 7. století; knihy; dějiny knihy -- starověké Řecko; dějiny knihy -- starověký Řím; starověké rukopisy; knižní umění -- do 7. století; dějiny knižní kultury -- do 7. století; antická civilizace; books; history of book -- ancient Greece; history of book -- ancient Rome; ancient manuscripts; art of the book -- till 7th centuries; history of books and reading -- till 7th centuries; classical civilization; populárně-naučné publikace; pojednání; popular works; essays