Nekonečný zázrak : jak člověk stvořil knihy a jak knihy utvářejí člověka - Vallejo, Irene (Prameny (Leda), 2021)
Populárně-naučná publikace, v níž se autorka vyznává ze své čtenářské vášně. Vrací se tak nejen k neopakovatelným zážitkům z četby, ale rekapituluje i vznik nejvýznamnějších světových knihoven a literatur.