Umění stárnout : jak dosáhnout zralosti a získat svobodu - Riemann, Fritz, 1902-1979; Kleespies, Wolfgang, 1944-2011 (Pasparta, 2022)
Současná hektická a rychlá doba má tendenci přeceňovat mládí a na stáří pohlížet jako na neperspektivní období, případně jako na „poruchu“, kterou je třeba překonat či potlačit. Známý německý psycholog a psychoanalytik Frizt Riemann přistupuje k této životní etapě odlišně. Umění stárnout chápe jako umění žít. Ve své knize se nevyhýbá složitým problémům stárnutí a stáří, nezůstává ale u jeho nedostatků. Na základě bohaté psychoanalytické praxe i svých osobních zkušeností upozorňuje na možnosti a šance, které se v této životní etapě otevírají a které, jsou-li využity, vedou k vnitřní svobodě a duševnímu růstu.
Přeloženo z němčiny
Keywords: stárnutí; stáří; pozitivní myšlení; pozitivní psychologie; smysl života; aging; old age; positive thinking; positive psychology; sense of life; populárně-naučné publikace; popular works