Život na míru - Rabij, Marek, 1974- (Absynt, 2021)
Připadá vám, že nutně potřebujete nové tričko? Než si ho pořídíte, přečtěte si tuto knihu. Přesčasy, dětská práce, dlouhé směny, továrny v rozpadajících se barácích: cena evropské módy.
Přeloženo z polštiny
Obálkový podnázev: Oblečení má hodnotu etikety, kterou k němu přišijí
Návrh obálky Pavlína Morháčová ; grafická úprava a sazba Martina Hamouzová ; fotografie v knize Marek Rabij ; tiskárna Protisk, České Budějovice ; kniha byla vydána za podpory polského Knižního institutu v rámci překladatelského programu ©Poland--Tiráž
Keywords: 21. století; textilní průmysl -- Bangladéš -- 21. století; oděvní průmysl -- Bangladéš -- 21. století; chudoba -- 21. století; globální problémy -- 21. století; sociální problémy -- Bangladéš -- 21. století; textile industry -- Bangladesh -- 21st centuries; clothing industry -- Bangladesh -- 21st centuries; poverty -- 21st centuries; global problems -- 21st centuries; social problems -- Bangladesh -- 21st centuries; Dháka (Bangladéš) -- 21. století; reportáže; reportage