Militantní modernismus - Hatherley, Owen, 1981- (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, 2021)
Autor zkoumá fenomén radikálního modernismu 20. století: nabízí nový úhel pohledu na estetiku moderní architektury a urbanismu, nahlíží ale i do oblasti filmu, politiky a designu.
Název z obálky
Keywords: modernismus (umění); moderní umění -- 20. století; moderní architektura -- 20. století; umělecká avantgarda; modernism (art); modern art -- 20st centuries; modern architecture -- 20st centuries; avant-garde (aesthetics); pojednání; essays