Theatre of the street : advertising and window display within the context of modernism 1918-1938 = Divadlo ulice : reklama a aranžérství výkladních skříní v kontextu modernismu 1918-1938 - Coufalík, Pavel, 1985-; Česálková, Lucie, 1983-; Dufek, Antonín, 1943-; Hubatová-Vacková, Lada, 1969-; Knobloch, Iva, 1964-; Svatoňová, Kateřina, 1978- (Academy of Arts, Architecture and Design, 2021)
Publikace se zaměřuje na fenomén reklamy a aranžérství v prostředí velkých měst v Československu v období mezi světovými válkami (1918-1938). V jednotlivých kapitolách se autoři věnují nové velkoměstské vizualitě a ikonografii, kterou tvořily mj. vývěsní štíty, portály obchodů, výkladní skříně, velkoplošná reklama či neonové iluminace. Zkoumají, jak se meziválečné avantgardní umění setkávalo se světem reklamy, propagace a populární vizuální kultury.
Keywords: 1918-1938; výkladní skříně -- Československo -- 1918-1938; reklama a propagace -- Československo -- 1918-1938; aranžérství -- Československo -- 1918-1938; modernismus (umění) -- Československo -- 1918-1938; show windows -- Czechoslovakia -- 1918-1938; advertising -- Czechoslovakia -- 1918-1938; window dressing -- Czechoslovakia -- 1918-1938; modernism (art) -- Czechoslovakia -- 1918-1938; kolektivní monografie; collective monographs