Big data : věda o datech - základy a aplikace - Hendl, Jan, 1947- (Grada Publishing, 2021)
V knize se popisují nejdůležitější procedury pro analyzování velkých množství dat s cílem získat poznatky, které pomáhají uživatelům provádět rozhodnutí v mnoha oblastech lidské činnosti. Prostor je věnován výkladu analýzy textů, určitým aspektům analýzy sociálních sítí a organizace dat na softwarové úrovni. Text obsahuje v přehledu popisy strategií, mnoha postupů a schémat algoritmů. Obsahuje kromě toho několik příkladů aplikace popisovaných metod v úlohách spojených s pandemií COVID-19. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Terminologický slovník
Keywords: big data; analýza dat; data analysis; monografie; monographs