Nová technika v obuvnickém průmyslu - Vaculík, Antonín; Vrážel, Miloslav (Státní nakladatelství technické literatury, 1965)
Úkolem publikace je především informovat o směrech vývoje a o posledních novinkách v jiných zemích, které mají vyspělý obuvnický průmysl. V prvním oddílu uvádí jednak materiály k výrobě kožené obuvi, jednak nejnovější stroje,zařízení a technologii při opracování dílců obuvi v šicích a spodkových dílnách. Druhý oddíl tvoří kapitoly o přírodním a syntetickém kaučuku i plastických hmotách, technologii, strojích a zařízeních při výrobě pryžové a plastické obuvi.
1000 výt.
Keywords: Obuvnictví; obuvnické materiály; obuvnické stroje; obuvnická technologie; plasty; pryž; pryžová obuv; plastová obuv; montáž obuvi; šicí dílny; studie