Ekologie mysli - Bateson, Gregory, 1904-1980 (Malvern, 2018)
Stěžejní dílo anglo-amerického antropologa se pokouší na podkladě poznatků kybernetiky, teorie systémů a teorie informace postihnout podstatu řádu a organizace živého světa. Pokrývá celou mimořádnou šíři vědeckých zájmů tohoto autora. Postupuje od antropologie přes psychologii, biologii a epistemologii až k otázkám soudobé ekologické krize. Od jiných multidisciplinárních projektů jej odlišuje snaha o přesné definice a důkladné rozpracování jednotlivých detailů společenského a přírodního dění. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: teorie poznání; antropologie; psychiatrie; evoluce (biologie); kybernetika; komunikace (sdělování); civilizace; theory of knowledge; anthropology; psychiatry; evolution (biology); cybernetics; human communication; civilization; eseje; výbory; essays; selected works