Toulky českou minulostí. Sedmnáctý díl - Volný, Zdeněk, 1946- (Via Facti, 2021)
Kapitoly zachycují životní osudy i dílo výrazných osobností pražské německé a židovské literatury a rovněž české poezie z období přelomu devatenáctého a dvacátého století.
Obálkový podnázev: Pražská německá a hebrejská literatura, česká poezie z přelomu 19. a 20. století
Keywords: Meyrink, Gustav, -- 1868-1932; Rilke, Rainer Maria, -- 1875-1926; Kafka, Franz, -- 1883-1924; Kisch, Egon Erwin, -- 1885-1948; Langer, Jiří, -- 1894-1943; Machar, Josef Svatopluk, -- 1864-1942; Bezruč, Petr, -- 1867-1958; Březina, Otokar, -- 1868-1929; 19.-20. století; pražská německá literatura -- 19.-20. století; pražští němečtí spisovatelé -- 19.-20. století; česká poezie -- 19.-20. století; Prague German literature -- 19th-20th centuries; Prague German authors -- 19th-20th centuries; Czech poetry -- 19th-20th centuries; populárně-naučné publikace; popular works