Tiché jaro - Carson, Rachel, 1907-1964 (Klimax, 2021)
Autorka na základě mnoha biologických a zemědělských výzkumů v knize uvažuje o dopadech zemědělské chemie a průmyslu na životní prostředí a lidské zdraví či o lžích agroprůmyslu.