Umění a sociální transformace : pravda, autonomie a společenské makrostruktury - Zuidervaart, Lambert, 1950-; Hlaváček, Ludvík, 1940- (Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně ; Nadace pro současné umění, 2015)
Koncepční úvahy k situaci současného umění a estetického myšlení Lamberta Zuidervaarta představují nejen významný příspěvek k pozici tvorby v dnešním světě, nýbrž i výzvu k domýšlení v lokálním kontextu.
Přeloženo z angličtiny
"Autoři textů: Ludvík Hlaváček, Lambert Zuidervaart"--Tiráž
500 výtisků
Keywords: umění -- sociální aspekty; moderní umění -- sociální aspekty; umělecká kritika; umění a společnost -- filozofické aspekty; společenská transformace -- filozofické aspekty; art -- social aspects; modern art -- sociální aspekty; art criticism; art and society -- philosophical aspects; social transformation -- philosophical aspects; texty; sborníky; komentáře; texts; papers; commentaries