Umění a sociální transformace : pravda, autonomie a společenské makrostruktury - Zuidervaart, Lambert, 1950-; Hlaváček, Ludvík, 1940- (Monografie, 2015)
Koncepční úvahy k situaci současného umění a estetického myšlení Lamberta Zuidervaarta představují nejen významný příspěvek k pozici tvorby v dnešním světě, nýbrž i výzvu k domýšlení v lokálním kontextu.