Krev, pot a pixely : příběhy vítězství a šílenství ze zákulisí vývoje videoher - Schreier, Jason, 1987- (Host, 2019)
Zákulisí světa vývojářů herních blockbusterů. Novinář Jason Schreirer vyzpovídal stovky profesionálů z velkých vývojářských studií, jako jsou BioWare, Blizzard nebo LucasArts, i malé nezávislé týmy. V knize popisuje, kolik dřiny, tvůrčích výzev, technických překážek, tržních požadavků a korporátních výmyslů musejí vývojáři překonat. A že za dobrou hru se často platí i zdravím a osobním životem. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: počítačové hry; počítačové hry -- ekonomické aspekty; videohry; videohry -- ekonomické aspekty; vývoj softwaru; computer games; computer games -- economic aspects; video games; video games -- economic aspects; software development; populárně-naučné publikace; popular works