Alexandr Sommer Batěk: neoglyfy - Hanzelínová, Lada, 1972-; Fránová, Radka (Pavel Mervart, 2018)
Alexandr Sommer Batěk (1874-1944) byl učitelem, vynálezcem a šiřitelem vzdělanosti. Jeho posledním příspěvkem světu byl obrazový jazyk - neoglyfy.