Volný čas v českých zemích 1957-1967 - Franc, Martin, 1973-; Knapík, Jiří, 1975- (Šťastné zítřky (Academia), 2013)
Monografie se zabývá problematikou volného času české společnosti v 2. pol. 50. let a v 60. letech 20. stol.