Největší show pod Sluncem : důkazy evoluce - Dawkins, Richard, 1941- (Argo : Dokořán, 2011)
Evoluce, která je v knize s nadsázkou označena jako největší show, jakou svět nabízí, probíhá dle autora miliardy let a vedla k vytvoření neuvěřitelného bohatství životních forem. V knize Dawkins shrnul argumenty, které dokládají oprávněnost myšlenek evoluční teorie. V jednotlivých kapitolách přibližuje fungování evoluce z různých pohledů - zabývá se domestikací zvířat, měřením geologického času, zkamenělinami, principy molekulární genetiky, embryologií, umělým, pohlavním a přírodním výběrem i mnoha dalšími souvisejícími otázkami. Text je v podstatě ostrou polemikou s názory kreacionistů.
Keywords: evoluce (biologie); evoluční teorie; fylogeneze živočichů; biodiverzita; evolution (biology); evolutionary theories; animal phylogeny; biodiversity; populárně-naučné publikace; popular works