Aplikovaná ekologie - Frouz, Jan, 1967-; Frouzová, Jaroslava (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2021)
Kniha sleduje vliv lidských aktivit souvisejících se zemědělstvím, lesnictvím, rybářstvím a lovem volně žijících živočichů na jednotlivé ekosystémy. Vychází z obecných ekologických principů a ukazuje, jak jsou aplikovány na výše zmíněné obory lidské činnosti, s ohledem na základní mechanismy jejich působení, ale i přírodní a společenské hybatele a globální aspekt jejich dopadů. Text kapitol je formulován i z historického a geografického hlediska a doplněn bohatým obrazovým doprovodem. Tato výjimečná publikace je určena jak široké odborné veřejnosti, tak studentům biologických a zemědělských oborů se zájmem o environmentální tematiku. Nakladatelská anotace.
Keywords: aplikovaná ekologie; nauka o životním prostředí; člověk a životní prostředí; zemědělství -- environmentální aspekty; lesnictví -- environmentální aspekty; myslivost -- environmentální aspekty; rybářství -- environmentální aspekty; applied ecology; environmental science; man and environment; agriculture -- environmental aspects; forestry -- environmental aspects; game management -- environmental aspects; fish culture -- environmental aspects; kolektivní monografie; collective monographs