Ekonomické bubliny : průvodce hospodářskými krizemi od tulipánů po koronu - Stroukal, Dominik, 1987- (Grada, 2021)
Autor popisuje příběhy největších ekonomických bublin. Na pozadí příběhů velkých ekonomických krizí autor vysvětluje, jak ekonomové chápou, proč bubliny vznikají a co se děje, když prasknou. Příběh začíná tulipánovou horečkou v Nizozemí, pokračuje Velkou hospodářskou krizí a závěr je věnován poslední finanční krizi (2007-2008).
Keywords: hospodářské cykly; hospodářská politika; hospodářská krize; finanční krize; hospodářské dějiny; business cycles; economic policy; economic crises; financial crises; economic history; populárně-naučné publikace; popular works