Zrození kinematografického času : modernita, nahodilost, archiv - Doane, Mary Ann, 1952- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2021)
Autorka pojednává o filozofické kategorii času v souvislosti s vynálezem filmového média.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: 19.-20. století; kinematografie -- 19.-20. století; čas -- filozofické aspekty; filmový obraz -- filozofické aspekty; modernismus (umění); umění a společnost; cinematography -- 19th-20th centuries; time -- philosophical aspects; cinematographic image -- philosophical aspects; modernism (art); art and society; monografie; monographs