Nádej umenia v dobe hyperestetiky : antropologické aspekty súčasného umenia - Pariláková, Eva, 1976- (Pavel Mervart, 2021)
Monografie nabízí reflexi úlohy a smyslu umění v současném světě. Autorka se zabývá uměním jako alternativou k hyperestetice a zamýšlí se, zda a jakým způsobem může umění obnovovat naději před vykročením do složité reality.
Keywords: umění; estetika; kulturní antropologie; moderní umění; interpretace uměleckého díla; art; aesthetics; cultural anthropology; modern art; art interpretation; studie; studies