Češi, Evropa, smíření : úvahy a eseje z let 1994-2005 - Doležal, Bohumil, 1940- (Argo, 2021)
Eseje se zabývají českým politickým myšlením devatenáctého a dvacátého století, dějinami naší společnosti v období let 1945-68 a vztahy Čechů k jejich sousedům.