Paralelní existence : rukopisy a tisky v českých zemích raného novověku - Hradilová, Marta; Jelínková, Andrea, 1972-; Veselá, Lenka, 1975- (Academia : Masarykův ústav a Archiv AV ČR, v.v.i. : Knihovna AV ČR, v.v.i., 2020)
Soubor studií věnovaných české knižní kultuře 15. až 17. století. Mezi nosná témata svazku patří zkoumání vztahu rukopisné a tištěné knihy či mediální funkce knihtisku v období raného novověku.
Keywords: 1450-1650; 15.-17. století; knižní kultura -- Česko -- 15.-17. století; knihtisk -- Česko -- 15.-17. století; tisky -- Česko -- 15.-17. století; rukopisy -- Česko -- 15.-17. století; books and reading -- Czechia -- 15th-17th centuries; letterpress printing -- Czechia -- 15th-17th centuries; prints -- Czechia -- 15th-17th centuries; manuscripts -- Czechia -- 15th-17th centuries; kolektivní monografie; collective monographs