Paralelní existence : rukopisy a tisky v českých zemích raného novověku - Hradilová, Marta; Jelínková, Andrea, 1972-; Veselá, Lenka, 1975- (Knižní kultura, 2020)
Soubor studií věnovaných české knižní kultuře 15. až 17. století. Mezi nosná témata svazku patří zkoumání vztahu rukopisné a tištěné knihy či mediální funkce knihtisku v období raného novověku.