Podoby české literární reportáže - Schildberger, František, 1952- (Masarykova univerzita, 2020)
Monografie je příspěvkem k poznání žánru literární reportáže v českém prostředí. Zabývá se obdobím od devatenáctého století do 80. let století dvacátého. Úvod publikace je věnován žánrovému vymezení reportáže, následující kapitoly se zaměřují na klíčové osobnosti a fenomény ve vývoji česky psané reportáže v uvedeném období s důrazem na vrcholný rozkvět žánru ve 30. a na začátku 40. let dvacátého století.
300 výtisků
Keywords: 19.-20. století; česká literatura -- 19.-20. století; reportáže -- Česko -- 19.-20. století; publicistika (literatura) -- Česko -- 19.-20. století; žurnalistika -- Česko -- 19.-20. století; Czech literature -- 19th-20th centuries; reports (journalism) -- Czechia -- 19th-20th centuries; publicistics (literature) -- Czechia -- 19th-20th centuries; journalism -- Czechia -- 19th-20th centuries; monografie; monographs