Sloužím Tajnému ohni : duchovní zdroje literární tvorby J.R.R. Tolkiena - Hošek, Pavel, 1973- (Centrum pro studium demokracie a kultury, 2020)
Kniha českého evangelického teologa se věnuje životu a dílu britského spisovatele a lingvisty J. R. R. Tokliena. Zaměřuje se zejména na jazykové, mytologické, literární a katolické vlivy na jeho literární dílo.
Keywords: Tolkien, J. R. R. -- (John Ronald Reuel), -- 1892-1973; 20. století; anglická literatura -- 20. století; literární vlivy; literární inspirace; jazyk a literatura; literatura a křesťanství; literárněvědné rozbory; interpretace a přijetí literárního díla; English literature -- 20th century; literary influences; literary inspiration; language and literature; literature and Christianity; literary criticism and history; interpretation and reception of literature; monografie; monographs