Věci, na které nastal čas : román z povídek - Soukupová, Petra, 1982- (Host, 2020)
Psychologický román české autorky, v němž se hraje o záchranu jedné ne snad vysloveně šťastné, ale přesto dosud funkční rodiny. Život nelze naplánovat ani se na něj nedá dopředu připravit. Alice a Richard, sedmnáct let jejich společného života, dvě děti, Kája a Lola. Kájovi je třináct a začíná mít rodičů dost, Lole bude jedenáct a nejvíc ze všeho na světě si přeje psa. Nikomu se nic moc neděje, stereotyp všechno překrývá jako měkká deka. Asi to není štěstí, ale žít se v tom dá. Až do chvíle, než se objeví někdo nový. A s tím pocit, že doteď to vlastně nebyla láska. Jenže jsou rodina, a cokoliv se stane jednomu, poznamená všechny. A Kája s Lolou musí najednou řešit to, co děti nikdy řešit nechtějí. Stojí ale tahle rodina vůbec za záchranu? Nakladatelská anotace.
Dotisk v roce 2021
Keywords: české romány; Czech fiction