Neobyvatelná Země : život po oteplení - Wallace-Wells, David (Host, 2020)
Autor se v knize snaží nastínit možné varující scénáře, které souvisí s klimatickými změnami a současným chováním lidstva, globálním napětím a problémy. Ve svých futorologických úvahách se opírá o reálné vědecké analýzy, viz poznámkový aparát.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: ekologie člověka; globální oteplování -- prognózy; globální oteplování -- sociální aspekty; klimatické změny -- prognózy; klimatické změny -- sociální aspekty; globální problémy životního prostředí; human ecology; global warming -- forecasting; global warming -- social aspects; climate changes -- forecasting; climate changes -- social aspects; global environmental change; monografie; monographs