Slon v pokoji : o smrti a zármutku pro dospívající - Grollman, Earl A., 1925- (Cesta domů, 2017)
Tímto obratem začíná kniha pro dospívající lidi, kterým někdo zemře. Obraz dobře popisuje problém, s nímž se dnešní společnost potýká: umírají naši blízcí, my děláme, že to nevidíme, neumíme se navzájem utěšit, říci si pár milých slov, být spolu. Zůstaneme pak s velkým slonem v pokoji sami a nevíme, co si počít... Zvlášť těžké je to pro dospívající lidi a kniha na tento problém odpovídá. Krátké, výstižné a neupovídané úvahy, rady a otázky mohou velmi pomoci.
Keywords: smrt -- psychologické aspekty; ztráta blízké osoby; pozůstalí; truchlení; terapie zármutku; death -- psychological aspects; bereavement; mourners; mourning; bereavement therapy; publikace pro mládež; příručky; juvenile literature; handbooks and manuals