Malé projevy vzdoru : jak může odvaha, odhodlání a důvtip změnit svět - Crawshaw, Steve; Jackson, John, 1964- (ANAG, 2015)
Příběhy sesbírané po celém světě, některé jsou dobře známé, o mnohých se však nepsalo v médiích ani v učebnicích dějepisu. Ukazují, že diktátory lze svrhnout, nespravedlivé zákony změnit. Každý příběh dokazuje touhu žít svobodně a důstojně. Často jsou též důkazem mimořádné odvahy.