Ptačí domek - Meijer, Eva, 1980- (Host, 2021)
Křehký příběh hudebnice a amatérské ornitoložky, Leny Howardové, která se stala průkopnicí tohoto oboru. Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhovat se do domku na venkově. Nakonec v něm strávila zbytek života a své dny zasvětila zkoumání ptáků. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z nizozemštiny
Keywords: Howard, Len, -- 1894-1973; 1894-1973; 20. století; ornitoložky -- Velká Británie -- 20. století; houslistky -- Velká Británie -- 20. století; women ornithologists -- Great Britain -- 20th century; women violinists -- Great Britain -- 20th century; nizozemské romány; biografické romány; Dutch fiction; biographical novels