Jaroslav Svoboda : sklo = Glas = verre = glass - Langhamer, Antonín, 1936-2017 (Akademické nakladatelství CERM, 2021)
Monografie nabízí ucelený pohled na všestrannou tvorbu sklářského výtvarníka Jaroslava Svobody. Jsou v ní zastoupeny užitkové a dekorativní předměty, foukané, lité, přetavováním ve formách vytvořené a broušené plastiky, interiérové kompozice apod.
Terminologický slovník
Keywords: Svoboda, Jaroslav, -- 1938 únor 9.-; 1964-2021; 20.-21. století; sklářští výtvarníci -- Česko -- 20.-21. století; umělecké sklo -- Česko -- 20.-21. století; skleněná plastika -- Česko -- 20.-21. století; objekty (umění) -- Česko -- 20.-21. století; design -- Česko -- 20.-21. století; glass artists -- Czechia -- 20th-21st centuries; art glass -- Czechia -- 20th-21st centuries; glass sculpture -- Czechia -- 20th-21st centuries; objects (art) -- Czechia -- 20th-21st centuries; design -- Czechia -- 20th-21st centuries; monografie; obrazové publikace; monographs; pictorial works