Filmový zvuk pro nezvukaře - Lapčík, Radim (Nakladatelství AMU, 2020)
Publikace je zamýšlena jako vhled do profese filmového zvukaře a celkové práce s filmovým zvukem, vhodný i pro laického čtenáře. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány například přípravám natáčení, volbě zvukové techniky, zvukové postprodukci či filmové hudbě.
Keywords: filmová hudba; ozvučení filmů; zpracování zvuku; ozvučovací technika; audiotechnika; film music; adding sound to films; sound processing; loudspeaker technology; audio technology; monografie; monographs