Sociální spravedlnost v éře globalizace - Kalitová, Kristina (Pavel Mervart, 2021)
Práce se pokuší o rozbor teorií spravednosti Nancy Fraserové a Axela Honneta a zjistit, zda mohou být jejich myšlenky aplikovatelné v globálních souvislostech.
Vydáno ve spolupráci s Ostravskou univerzitou
Keywords: sociální spravedlnost; globalizace; kritická teorie; social justice; globalization; critical theory; monografie; monographs