Umění baroku v Čechách - Blažíček, Oldřich J. 1914-1985 (Obelisk, 1971)
Syntetické dílo věnované baroknímu umění v Čechách, zahrnuje především hlavní vývojové souvislosti a rysy, ale obrací zřetel i k srůstání slohu s prostředím.
"Ve spolupráci s nakladatelstvím Artia vydal Obelisk, nakladatelství umění a architektury"--Tiráž
11300 výtisků
Keywords: barokní umění -- Česko; baroko -- umění -- dějiny -- Česko -- architektura -- malířství -- sochařství -- architekti -- malíři -- sochaři; obrazové publikace