Umění baroku v Čechách - Blažíček, Oldřich J. 1914-1985 (Obelisk, 1971)
Syntetické dílo věnované baroknímu umění v Čechách, zahrnuje především hlavní vývojové souvislosti a rysy, ale obrací zřetel i k srůstání slohu s prostředím.