Ladislav Sutnar : Venuše : Galerie města Plzně, 22. května - 6. srpna 2015 - Vlček, Tomáš, 1941- (Galerie města Plzně, o.p.s., 2015)
Katalog výstavy, která v Plzni představila méně známou tvář tvorby grafika a designéra Ladislava Sutnara. Publikace zkoumá soubor akrylových ženských aktů (Venuše) a zabývá se souvislostmi Sutnarova díla s tendencemi soudobého amerického umění.
Částečně přeloženo z angličtiny?
Životopisná data
Keywords: Sutnar, Ladislav, -- 1897-1976; 1962-1975; 20. století; české malířství -- 20. století; česká kresba -- 20. století; česká grafika -- 20. století; moderní umění -- Česko; moderní umění -- Spojené státy americké; umělecký akt -- 20. století; ženské akty -- 20. století; Czech painting -- 20th century; Czech drawing -- 20th century; Czech prints -- 20th century; modern art -- Czechia; modern art -- United States; artistic nude -- 20th century; female nude in art -- 20th century; katalogy výstav; exhibition catalogs