Garden art of the first Czechoslovak Republic and its gardeners - Steinová, Šárka, 1978-; Zámečník, Roman, 1985-; Ottomanská, Stanislava (National Agricultural Museum, s.p.o., 2017)
Kolektivní monografie shrnuje vývoj zahradní architektury a zahradnictví v období první Československé republiky. Přibližuje rovněž život a dílo nejvýznamnějších českých zahradních architektů tvořících v 1. polovině 20. století.
Přeloženo z češtiny
Publikace je vydána ke 100. výročí vyhlášení samostatné Československé republiky
Keywords: 1918-1938; okrasné zahradnictví -- Československo -- 1918-1938; zahradní architektura -- Československo -- 1918-1938; dějiny zahradnictví -- Československo -- 1918-1938; zahradní architekti -- Československo; architektonické projekty -- Československo -- 1918-1938; okrasné zahrady -- Česko; ornamental gardening -- Czechoslovakia -- 1918-1938; garden architecture -- Czechoslovakia -- 1918-1938; history of horticulture -- Czechoslovakia -- 1918-1938; garden architects -- Czechoslovakia; architectural projects -- Czechoslovakia -- 1918-1938; ornamental gardens -- Czechia; kolektivní monografie; collective monographs