Jaroslav Brychta : spoluzakladatel a tvůrce železnobrodského skla - Langhamer, Antonín, 1936-2017; Hlubuček, Martin, 1974- (Město Železný Brod, 2014)
Monografie přibližuje dílo význačného českého sklářského výtvarníka 20. století. Jaroslav Brychta působil ve sklárně v Železném Brodě, proslul monumentálními plastikami i figurkami z taženého a foukaného skla.
Životopisná data
Keywords: Brychta, Jaroslav, -- 1895-1971; Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská (Železný Brod, Česko); 20. století; sklářští výtvarníci -- Česko -- 20. století; výtvarní pedagogové -- Česko -- 20. století; umělecké sklo -- Česko -- 20. století; skleněné výrobky; figurky; výtvarné návrhy; glass artists -- Czechia -- 20th century; art teachers -- Czechia -- 20th century; art glass -- Czechia -- 20th century; glassware; small figures; art design; Železný Brod (Česko); Železný Brod (Czechia); monografie; obrazové publikace; monographs; pictorial works