Jaroslav Brychta : spoluzakladatel a tvůrce železnobrodského skla - Langhamer, Antonín, 1936-2017; Hlubuček, Martin, 1974- (Město Železný Brod, 2014)
Monografie přibližuje dílo význačného českého sklářského výtvarníka 20. století. Jaroslav Brychta působil ve sklárně v Železném Brodě, proslul monumentálními plastikami i figurkami z taženého a foukaného skla.