Dobrých 100 - Fučíková, Renáta, 1964-; Rutová, Nina (Euromedia, 2018)
Obrazová publikace nabízí na více než 200 stranách výběr událostí, vynálezů, děl, ale i věcí každodenní potřeby, které měly a mnohdy stále mají na Českou republiku pozitivní dopad. Podporují myšlenku, že máme na co být hrdi, a ukazují, že na historii je možné dívat se i z jiného úhlu pohledu. Co rok, to originální barevná dvoustrana mapující jeden významný prvek. Co desetiletí, to obecnější zamyšlení a vystižení „ducha doby“. Kniha, určená nejen pro starší školáky a mládež, by měla být nezbytnou součástí každé rodinné i školní knihovny. Publikace vznikla na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni pod vedením autorky, výtvarnice a pedagožky Renáty Fučíkové. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Autorka metodiky a her: Nina Rutová
Přílohy v krabici (30 x 24 cm) s podnázvem: vědomostní hry s kartami na doma i do školy tvoří brožura Náměty na hry s kartami a práci s knihou, 100 karet k jednotlivým událostem, 5 karet k přelomovým událostem, 20 prázdných karet k vlastnímu dotvoření, hesla ke kartám na rozstříhání, kartičky s hesly k "myšlenkovým mapám"
Keywords: 1918-2018; 20.-21. století; události -- Česko -- 20.-21. století; události -- Československo; kulturní dějiny -- Česko -- 20.-21. století; kulturní dějiny -- Československo; kulturní život -- Česko -- 20.-21. století; intelektuální život -- Česko -- 20.-21. století; životní styl -- Česko -- 20.-21. století; events -- Czechia -- 20th-21st centuries; events -- Czechoslovakia; cultural history -- Czechia -- 20th-21st centuries; cultural history -- Czechoslovakia; cultural life -- Czechia -- 20th-21st centuries; intellectual life -- Czechia -- 20th-21st centuries; life style -- Czechia -- 20th-21st centuries; populárně-naučné publikace; obrazové publikace; čtenářské hry; popular works; pictorial works; literary recreations