Biologie v pěti lekcích : co je život? - Nurse, Paul, 1949- (Argo; Dokořán, 2021)
Autor se na základě rozvoje genetiky, evoluční, molekulární a buněčné biologie snaží příjít na podstatu života, a s pomocí pěti nosných pilířů biologie. Cílem jeho stručného a zároveň hlubokého pojednání protkaného řadou osobních vzpomínek není seznámit čtenáře pouze s některými nejnovějšími biologickými poznatky, nýbrž i s fungováním samotné vědy a výzkumu. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: biologie -- filozofické pojetí; cytologie; genetika; evoluce (biologie); přirozený výběr; vědecký výzkum; biology -- philosophical approach; cytology; evolution (biology); natural selection; scientific research; populárně-naučné publikace; popular works