Biologie v pěti lekcích : co je život? - Nurse, Paul, 1949- (Aliter (Dokořán a Argo), 2021)
Autor se na základě rozvoje genetiky, evoluční, molekulární a buněčné biologie snaží příjít na podstatu života, a s pomocí pěti nosných pilířů biologie.