Znát a učit elementární matematiku : jak učitelé v Číně a ve Spojených státech rozumí základní matematice : jubilejní vydání - Ma, Liping, 1951- (Academia, 2021)
Autorka na základě provedených studií i vlastních rozhovorů s učiteli ukazuje, jaké znalosti školské matematiky mají učiteké na základních školách ve Spojených státech a v Číně a jak to ovlivňuje jejich přístup k výuce.
Keywords: Ma, Liping, -- 1951-; 20.-21. století; vysokoškolské učitelky -- Čína -- 20.-21. století; matematika; předmětová didaktika; pedagogické dovednosti; základní školy -- Spojené státy americké; základní školy -- Čína; women college teachers -- China -- 20th-21st centuries; mathematics; teaching school subjects; teaching skills; elementary schools -- United States; elementary schools -- China; monografie; jubilejní publikace; monographs; jubilee books